Naše oblíbená zimní pochoutka

Jen několik surovin, snadná příprava, ale dokonalý výsledek. Za tento pokrm doma jistě sklidíte pochvalu. Navíc vás u srdce bude hřát dobrý pocit, že se vám povedlo v jídelníčku nahradit nezdravé salámy a uzeniny.

Huspenina před zalitím

Příprava je velmi jednoduchá. Budete potřebovat vepřové koleno, vepřové nožky, sůl, pár kuliček černého pepře, nové koření, bobkový list a kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Maso se solí a kořením zalijete vodou a v tlakovém hrnci vaříte tak dlouho, až je měkoučké a samo odpadá od kosti. Omytou kořenovou zeleninu uvaříte zvlášť ve slupce v mírně osolené vodě, poté ji oloupete a nakrájíte na kostičky. Spolu s obraným masem vložíte do mísy nebo jiné nádoby a opatrně zalijete prochladlým vývarem. A nyní už jen dáte ztuhnout do chladu. Podávat můžete jen tak nebo s jakýmkoliv octem dle chuti a také spolu s jemně nakrájenou cibulí. Jako přílohu zvolte nejlépe domácí pečený chléb či jakýkoliv jiný kvalitní chléb.

Huspenina po zalití vývarem

Ideálně bychom tento pokrm měli konzumovat v zimních měsících, stejně jako to dělali naši předkové. To byla doba zabíjaček a my si také v tomto období můžeme dopřát vydatnější stravu. 

Komentujte

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Upozornit na